Пенсії з 1 квітня припинили виплачувати одній категорії українців: роз’яснення від ПФУ

З 1 квітня перестали виплачувати пенсії одній категорії українців. У ПФУ повідомили, що йдеться про осіб, які порушили одну важливу вимогу. Проте вони мають можливість відновити отримання виплат.

У пресслужбі Пенсійного фонду України повідомили, що обмеження торкнулося внутрішньо переміщених осіб, які не пройшли ідентифікацію. Нагадаємо, що це потрібно було зробити до 31 березня.

За рішенням уряду, пенсіонери, які набули статусу ВПО до 24 лютого 2022 року, мали підтвердити свої особи. Дія зазначеної вимоги була припинена у період карантину – з 12 березня 2020 року до 1 липня 2023 року.

Карантинні обмеження скасували 1 липня 2023 року. Тоді ж поновили вимогу ідентифікувати пенсіонерів для продовження виплати їм пенсій. Початок процедури кілька разів переносили – спочатку до 31 грудня 2023 року, а потім до 31 березня 2024 року.

Наприклад, на Вінниччині станом на початок квітня, ідентифікацію вдалося пройти лише 2965 пенсіонерам серед переселенців — це половина з тих ВПО, які офіційно там зареєстровані. Решті громадян виплати пенсій призупинили.

Як повернути виплати
“Кошти будуть накопичуватися на розрахунковому рахунку до моменту проходження ідентифікації. Після проходження – пенсію перерахують на рахунок пенсіонера з місяця, в якому припинилося фінансування виплати”, – повідомили у ПФУ.

Пройти ідентифікацію можна:

в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду;
через будь-який сервісний центр ПФУ чи Ощадбанк;
через відеозв’язок із представником ПФУ;
у дипломатичній установі України за кордоном.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.