Буданов заявив про наступ росіян і назвав міста, які намагатимуться захопити: “Ситуація складна“

Голова ГУР Міністерства оборони України Кирило Буданов оцінив ситуацію на фронті та назвав її складною. Він повідомив, що росіяни планують настання. Названо напрями, на яких спробують просунутися окупанти.

Буданов заявив про наступ росіян і назвав міста, які намагатимуться захопити: “Ситуація складна“ – today.ua
Начальник Головного управління розвідки очікує на новий російський наступ наприкінці травня 2024 року. Про це Кирило Буданов заявив в інтерв’ю німецькій ARD:

“Ми очікуємо активізації наступальних дій Росії наприкінці весни та на початку літа. Особливо у районі Донбасу. Вони трохи просунуться у бік Часового Яру. Вони рухатимуться у напрямку міста Покровська, стратегічного напряму Покровськ”.

Генерал-лейтенант найближчими місяцями не прогнозує значних змін на передовій.

“Ситуація досить складна, але вона під контролем”, – наголосив Буданов.

Вказано, що у 2024 році можливий й український контрнаступ. При цьому Буданов відмовився “розкривати карти”, зазначивши, що відповідальність покладено на Генштаб ЗСУ.

Воєначальник наголосив, що Україні зараз потрібні додаткові обсяги артилерійських систем та боєприпасів. На лінії зіткнення відчувається нестача снарядів.

Кирило Буданов оцінив ініціативу Чехії, Німеччини та інших країн щодо закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів на світовому ринку. Він визнав, що поки що не відчувається цієї підтримки. Україна потребує зброї та постійної допомоги партнерів, без якої буде “катастрофічно складно”.

Раніше керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що рашисти відновлять наступ у травні-червні цього року. Противник намагатиметься просуватися протягом усього літнього періоду.

Коваленко пояснив, що причин для паніки немає, тому що атаки ворога передбачувані.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.