Водіям все ж таки потрібно замінити права: у МВС розповіли чому і кому

У Головному сервісному центрі МВС України нагадали водіям про важливість заміни водійських посвідчень і свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу у зв’язку зі зміною особистих даних. Ця необхідність особливо актуальна для осіб, які зазнали змін у своєму статусі, таких як шлюб або зміна прізвища.

Сервісні Центри МВС продовжують успішно співпрацювати з ДП «Документ», що призвело до обміну майже 13,5 тисяч посвідчень водія українцями за кордоном лише протягом цього року.

В 10 центрах «Паспортного сервісу», що розташовані у 6 країнах світу – Польщі, Словаччині, Туреччині, Чехії, Німеччині та Іспанії, наші співвітчизники мають можливість обміняти посвідчення водія у наступних випадках:

Якщо документ став непридатним для подальшого використання (наприклад, пошкоджений або нечитабельний).
При зміні персональних даних власника (прізвища, імені, по батькові).
Після закінчення терміну дії посвідчення водія.
Тепер, завдяки сервісу “Дія”, вам доступна можливість замовити доставку вашого посвідчення водія через Укрпошту або кур’єрську службу прямо до будь-якої зручної для вас адреси.

Ця послуга стає доступною у таких випадках:

Зміна прізвища.
Потреба у замовленні пластикового посвідчення.
Плануєте виїзд за кордон.
Бажання замінити водійське посвідчення після двох років.
Заявку, подану через сервіс “Дія”, розглядатимуть протягом до трьох днів. Також надаються логістичні послуги: доставка через Укрпошту займе до 7 днів і коштуватиме 294 грн.

Крім того, ви зможете в будь-який момент перевірити статус вашої заявки через сервіс “Дія”, а Укрпошта надішле вам сповіщення про доставку.

У випадку, якщо власник має бажання обміняти своє посвідчення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.