18 чи 25: з якого віку в Україні тепер забиратимуть юнаків в армію

Україна фактично повертається до норм, які існували раніше. Зокрема, тоді особа повинна була пройти строкову військову службу до 25 років, розповів нардеп Федір Веніславський.

Народний депутат від “Слуги народу”, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що в Україні не зроблять призовний вік нижчим за 25 років. Про це він повідомив в ефірі “Київ 24”, пише Фокус.

“Жодних ідей щодо зниження віку, з якого людина може бути призвана на військову службу за мобілізацією нижче 25 років немає і не було на цей момент”, — сказав Федір Веніславський.

Він вважає, що подібні дискусії навіть не обговорюються та не ініціюються на жодному з рівнів. Крім цього, за його словами, що зі зниженням призовного віку з 27 до 25 років Україна фактично повертається до норм, що існували раніше. Оскільки раніше чоловік повинен був пройти строкову військову службу до 25 років.

Веніславський зауважив, що через відмову від строкової служби, молодь віком від 18 до 25 років повинна пройти загальновійськову підготовку або загальновійськову службу, термін якої — пʼять місяців.

Нагадаємо, нардеп Федір Веніславський повідомив, що обмежено придатних чоловіків можуть направити до бойових частин. Він вважає, що повторне проходження ВЛК дозволить прибрати корупційні ризики.

Водночас народний депутат Дмитро Разумков заявив, що в новому законопроекті є норма про мобілізацію людей з 18 років, пише УНІАН.

“Це велика проблема, бо там прописано таким чином — якщо людина пройде базову військову підготовку у 18 років, то вона отримає військово-облікову спеціальність, стане на облік і це призведе до того, що ТЦК зможуть її мобілізувати у 19 років”, – сказав Разумком.

Читайте також  Тітонька, мабуть, помилилася: Оксанине сеpце обпікав сором за нематеринський, нелюдський вчинок

Нардеп додав, що у законопроект заклали відверту брехню, яка підриває довіру до влади. Разумков хоче почути позицію Міноборони щодо цього. Прийняття цієї норми загрожує знищенням генофонду держави.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.