Поляки перейшли наш кордон? ВСТУП В ВІЙНУ, одразу після атаки РФ: терміновий наказ Дуди – йдуть на допомогу Україні? Нарешті!

Після сьогоднішньої атаки ракет РФ на Польщу, Дуда, схоже, нарешті прокинувся і наважився відправити війська на кордон з Білоруссю. Не виключено, що наступним кроком Польщі стане відправлення військ в Україну.

Відомо, що Польща посилить присутність армії на кордоні з Білоруссю, заявив міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш.

«Ми посилимо присутність польської армії в Підляському, Люблінському, Вармінсько-Мазурському та Підкарпатському воєводствах», — сказав глава польського Міноборони.

Косиняк-Камиш повідомив, що участь Війська Польського в охороні східного кордону, на підтримку Прикордонної варти, «подовжена на цей рік, і фінансування в цьому напрямку вже виділено».

«Це буде постійна присутність», — додав глава Міноборони Польщі.

До того ж, журналіст, письменник і публіцист Олександр Сотник вважає, що ймовірність появи французьких військових в Україні дуже висока.

«Я думаю, що вже в найближчі кілька тижнів, можливо, місяців. Дуже скоро: через 2-3 тижні, місяць або два», — додав Сотник.

Зокрема, Макрон і сам казав, що Париж може відправити свої війська в Україну вже в найближчий рік. Зокрема, військових планують відправити в Одесу.

Також, письменник вважає, що в РФ незабаром усе буде «законопачено» і націлено на рішучу сутичку із Заходом.

«Спочатку через Україну, а потім уже із самим Заходом на українській території. І, звичайно ж, Росія ще сунеться в бік країн Балтії та Польщі», — не виключив він.

Зауважимо, що Макрон заявив, що «не виключає» відправлення іноземних військових в Україні. Таке формулювання залишило достатньо двозначності, тому неможливо сказати, чи то була політична заява, чи реальні плани. Але необхідно зазначити, що подібні слова пролунали вперше в публічному полі.

Таку заяву зробив колишній заступник помічника міністра оборони США з питань НАТО і європейської політики Джим Таунсенд.

Читайте також  Як Трамп закінчить війну поразкою України перед Росією: журналіст Стівенс розкрив деталі плану – ЗМІ

«Це привернуло увагу Путіна до того, що країни, і не лише Франція, а й інші союзники також розглядають можливість ввести війська в Україну не для боротьби з росіянами, а для допомоги у підготовці українських сил чи для того, щоб перебрати завдання від українських військ у тилових районах, які вони можуть виконувати», – сказав Таусенд.

На його думку, це дозволить відправити на фронт додаткові підрозділи українських військових, які зараз виконують завдання у тилу.

«Думаю, це те, що Путін мав почути. Очевидно, це пограло на його нервах, тому що Путін повернувся, трясучи ядерною шаблею, намагаючись усіх налякати», – вважає екс-посадовець.

Він додав, що було б ще краще, якби після заяви Макрона лідери інших європейських країн утрималися від коментарів і не поспішали заявляти, що не збираються відправляти війська в Україн. Можливо так би й було, якби Макрон попередньо обговорював свої плани з союзниками. Але Макрон їх настільки здивував, що дехто не зміг промовчати.

«І що важливо, я думаю, що Путін та інші європейські країни знають, що Європа серйозно ставиться до того, що відбувається в Україні. Нам потрібно сказати іншим союзникам, щоб вони заспокоїлися, залишили реакції при собі та працювали над цим питанням», – зауважив Таусенд.

Він додав, що сподівається, що НАТО «тихенько розробляє креативні рішення» щодо закупівлі зброї, яку потім можна відправити в Україну.

Підкреслимо, що президент Франції Еммануель Макрон поставив крапку на будь-яких дискусіях щодо відправки військ НАТО до України. Він каже, Росія — супротивник Франції, і його треба перемогти, тож і відправку військ виключати не можна. Макрон робить такі гучні заяви не тільки для того, щоб перетягнути лідерство в Європі на себе, але щоб перемогти Путіна та його риторику.

Читайте також  У Польщі бус з українцями влетів у вантажівку: Постраждали 8 людей. ФОТО

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.