На заході України священник УПЦ МП не впустив родину з тілом військового до церкви

У смт Виженка, що на Буковині, священник УПЦ МП не впустив родину з тілом загиблого захисника до церкви і відмовився відспівувати службу.

Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці нардепка Ірина Никорак, передає Еспресо.Захід.

За її словами, у населений пункт Виженка днями привезли тіло загиблого на фронті воїна Дмитра Клима. Відомо, що боєць цілий рік вважався безвісти зниклим.

“Лише через рік знайшли та ідентифікували тіло, і привезли додому до сімʼї. Поруч з їх будинком кладовище, де поховані його батьки, бабусі та дідусі, і родина має там місце для поховання. Кладовище – при Миколаївській церкві УПЦ, священник якої не впустив родину з тілом загиблого героя до церкви і, звісно, відмовився відспівувати службу”, – написала Никорак.

Відтак його відспівували біля церкви священники Православної Церкви України.

“В цей же час жіночки-прихожанки цієї церкви УПЦ повністю підтримують дії священника, який не пускає відспівати з гідністю та почестями героя в церкві кажучи, цитую: “ну всьо правильно, в свою хату чужих не пускаємо”… Я коли це пишу у мене просто серце стискається від болю. Як таке можливо?! Люди, вам колись буде соромно за це! Як після цього ви дивитесь в очі родині воїна, тіло якого навіть в церкву не занесли?! А потім ви заходите в свій храм зі словами “Госпаді памілуй, спасі і сохрані”, бо священник простить всі ваші гріхи…Для мене це вже не про Бога та віру, а про сліпе фанатичне слідування незрозуміло яким цінностям. Царство небесне полеглому за свободу”, – додала нардепка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.