БРОНЬ ЗА ЗАРПЛАТУ? 20 тисяч -вільний: новий закон шокував -бізнес підняв голову! УЖЕ В РАДІ – це розрив

Законодавці розглядають дві моделі законопроєкту щодо економічного бронювання від мобілізації. Про це повідомив народний депутат та голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

«Про те, що є якби дві моделі. Одна модель — це, власне, модель, яка народилася в Офісі Президента, про 35 тисяч. І друга модель — це та, над якою ми працюємо з командою», — зазначив він.

Наталуха пояснив, що друга модель передбачає сплату додаткового військового збору за кожну заброньовану особу, незалежно від її посади, заробітної плати чи інших критеріїв.

Згідно з народним депутатом, розмір цього військового збору становить 20 тисяч гривень за кожну заброньовану особу. Також депутатська модель передбачає можливість бронювання фізичних осіб-підприємців.

«Щодо нашої моделі, я думаю, що до кінця цього місяця буде зареєстрований законопроєкт відповідний у Верховній Раді України. Це не буде в межах законопроєкту про мобілізацію», — зазначив Наталуха.

Нагадаємо, що Народні депутати України вивчали варіанти забезпечення звільнення працівників від служби в армії для підприємців. Пропонується введення щомісячного платежу у розмірі близько 40 тисяч гривень за кожного працівника.

У Верховній Раді України обговорюється ініціатива, яка розширює можливості звільнення військовозобов’язаних працівників. Крім 1,5% військового збору та всіх податків, влада прагне встановити фіксовану щомісячну ставку для бізнесу.

«Ідея полягає в тому, щоб зробити ставку за броню від 6 до 50 тисяч гривень. Можливо, цей варіант не пройде і для ФОП застосовуватиметься інший підхід», — розповів голова парламентського Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.