Водiям уже пoчали маcово анульoвувати пpава. І це не за поpушення ПДР

Водії в Україні, як правило, усвідомлюють, що позбавлення прав на керування транспортним засобом є крайнім заходом впливу і застосовується за серйозні правопорушення.

Однак іноді вимушеним пішоходом українець може стати з причин, не пов’язаних з експлуатацією автомобіля.

Повідомляється, що останнім часом в Україні стала поширеною практика вилучення водійського посвідчення за борги з аліментів на утримання дітей.

Часто водії дізнаються, що вони не мають права керувати транспортним засобом уже безпосередньо від патрульного інспектора, який їх зупинив. Поліцейський забирає у злісного аліментника документи, складає адмінматеріали і направляє їх до суду.

Річ у тім, що обмежити боржника у відповідному праві має повноваження співробітник виконавчої служби, який веде виконавче провадження.

Подібні заходи передбачені статтею 71 Закону “Про виконавче провадження” у разі, якщо аліментник заборгував суму відповідних платежів за чотири місяці.

Постанову про накладення обмежень вносять до бази поліції, за якою водія може перевірити будь-який патрульний. Причому сам автомобіліст може бути не повідомлений про ухвалене рішення.

Якщо з’ясується, що він знав про обмеження і все одно сів за кермо, то його притягнуть до відповідальності додатково за частиною 3 статті 126 КУпАП.

Тут уже навіть погашення боргів не допоможе. Суд може позбавити такого водія прав на строк до півроку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.