“Аномальна погода суне в Україну, прогноз погоди приголомшив навіть синоптиків”: де буде мороз у -22 градуси і снігопад?

Холод повертається в Україну. За історію спостережень температура фіксувалася в березні навіть на рівні -31 градуса. Синоптики пояснили, чи варто очікувати подібної несподіванки цього року.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталія Птуха назвала день похолодання на цьому тижня. За її словами, незабаром задує північний вітер та стане відчутно прохолодніше. Через антициклон, подекуди пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом, а в кількох регіонах сніжитиме.

“6 березня у західних областях можлива дещо нестійка погода, можуть бути невеликі опади у вигляді дощу, вночі – з мокрим снігом. А 6 березня у північних та центральних областях дощитиме й вдень, і 7 березня вже й на півдні можливий невеликий дощ. Але це лише місцями і невеликі, дуже такі локальні опади.

8 березня на Закарпатті та в Карпатах вночі сніжитиме, а вдень очікуйте дощ. Найбільша імовірність снігу цього тижня у західних областях: на Волині, Рівненщині місцями може випасти 1−2 см снігу.

5−6 березня вночі −3…+3, а 7−9 березня нічний мороз посилиться, в деяких місцях сягатиме -7. А вдень 5 березня +4…+10 на півдні та Закарпатті повітря може прогрітися навіть до +11…+16. І вже 6−9 березня вдень там буде значно прохолодніше — 0…+8.

Вночі у більшості областей температура опускатиметься нижче нуля, трохи холодніше буде на північному сході – Чернігівщина і Сумщина, трохи тепліше — на півдні. А в західних областях — від 0 до -2.

Приблизно такий температурний режим буде утримуватися до кінця тижня”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.