Законопроєкт про мобілізацію змінено: у Раді повідомили, які скандальні положення виключили з документу

В Україні розглядають законопроєкт №10449, який спричинив суспільний резонанс. У Верховній Раді повідомили, які скандальні положення виключили з документа. Зокрема, вони стосуються економічних санкцій щодо ухилянтів.

Законопроєкт про мобілізацію змінено: у Раді повідомили, які скандальні положення виключили з документу – today.ua
Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав розгляд законодавчої ініціативи щодо мобілізації. До документа після першого читання внесли понад 4000 правок. Депутат і член оборонного Комітету Федір Веніславський зазначив, що його колеги розпочали обговорення переказів, які умовно об’єднали у 17 основних блоків. Напередодні, 27 лютого, вдалося пройти перші шість блоків.

Нардеп уточнив, що члени профільного комітету відхилили питання про електронні кабінети та повістки військовозобов’язаних.

“Комітет не рекомендуватиме таких законодавчих нововведень і вважатиме їх відхиленими. З обмеження інших конституційних прав і свобод, комітет теж буде проти. А саме щодо блокування банківських рахунків та надання консульських послуг”, – зазначив Вениславський.

Парламентар пояснив, що до законопроєкту точно потрапить конкретизація повноважень органів державної влади, підприємств, органів місцевого самоврядування, організацій та установ щодо участі у мобілізаційних процесах. Буде вказано їхні обов’язки, щоб вони не перекладали їх на ТЦК.

Також узгоджено вимогу до чоловіків 18-60 років носити з собою військово-обліковий документ та пред’являти його на вимогу правоохоронців або представників ТЦК. Депутати вважають, що перевірку документів та вручення повісток необхідно фіксувати на камеру.

Комітет також розгляне питання про бронювання та відстрочку від призову. В обговоренні братимуть участь представники інших відомств та міністерств.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.