У Німеччині ухвалили рішення про примусове повернення частини біженців додому

Німеччина ухвалила рішення про примусове повернення біженців до країн їхнього проживання. Фактично людям, які прибули в Німеччину у пошуках притулку, відмовлятимуть у проживанні на території цієї країни і повертатимуть їх додому.

У Німеччині ухвалили рішення про примусове повернення частини біженців додому – today.ua
Про це повідомляє видання EUobserver.

Така нова політика щодо біженців зумовлена загальною політикою Євросоюзу, який обрав новий курс з обмеження міграції на територію ЄС. Зокрема, Німеччина тепер повертатиме біженців із Грузії та Марокко до країн їхнього перебування. Українців це наразі не торкнеться. Наших співгромадян поки що з Німеччини не видворяють.

Водночас Німеччина зараз опрацьовує спільні рішення щодо примусового повернення біженців з Молдовою, Узбекистаном, Киргизстаном, Колумбією та Кенією. Ведуться такі переговори і з Іраном. Таким чином, міграційна політика Євросоюзу, і зокрема Німеччини, стає більш жорсткою. А численні біженці, які прибувають до ЄС, уже не зможуть так легко отримати там тимчасовий захист.

“Держави-члени підтвердили свою прихильність поліпшенню європейської системи притулку та міграції. Ці нові правила зроблять європейську систему притулку більш ефективною і підвищать солідарність між державами-членами. Ця угода докорінно змінить те, як ми розв’язуємо питання міграції та надання притулку”, – сказала Ніколь де Моор, держсекретар з питань притулку та міграції Бельгії, яка наразі головує в Раді ЄС.

У грудні 2023 року представниками країн ЄС було підписано пакт Євросоюзу про притулок і міграцію. Він складається з п’яти законів, які кардинально змінять систему міграції та надання притулку в ЄС. Зокрема, йдеться про оновлення європейської бази даних відбитків пальців, посилення контролю за міграційними процесами на зовнішніх кордонах та деякі інші моменти. Таким чином, ЄС поступово перетворюється на такий собі закритий клуб “для своїх”, куди чужим буде потрапити вельми непросто.

Читайте також  "Це проблема": Арестович попередив, якщо війна в Україні затягнеться, більшість людей не повернеться з-за кордону

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.