Виїзд за коpдон змінився кiлька днів тoму. Для укpаїнців запpовадили нове пpавило. Деталі

Вже кілька днів як виїзд за кордон для українців змінився. Зокрема, це стосується подорожей у Велику Британію.

Тиждень тому у Великій Британії закрили програму «Ukraine Family Scheme», яка прямо зачіпає виїзд українців за кордон.

Адже вона давала змогу громадянам приїздити до Сполученого Королівства в тому випадку, якщо вони мають в цій країні родичів.

Це була умова для навчання, роботи та можливості отримувати допомогу упродовж певного періоду часу.

Фактично, зараз для біженців залишилась тільки одна, так звана спонсорська програма. У межах «Homes for Ukraine», саме так вона називається, жителі Великої Британії можуть прихистити українців. За це держава їм надаватиме підтримку.

Виїзд за кордон для українців, які прагнуть знайти прихисток у Великій Британії, тепер стане можливий виключно в рамках програми «Homes for Ukraine».

Є уточнення стосовно віз, які вже видали людям. Їх термін закінчується через рік, тобто до березня наступного року біженці повинні знайти іншу умову легального перебування у Сполученому Королівстві.

У Британію за 2 роки війни приїхали понад 200 тисяч українців. Візи здебільшого були видані в межах згаданих двох програм.

Юристи дещо критикують рішення британського уряду і кажуть, що в літніх людей та в решти вразливих категорій можуть виникнути труднощі з пошуком альтернативних способів легально тут залишитись.

Варто нагадати, що виїзд за кордон для українців зміниться вже цього тижня. Адже 2 країни вступають у Шенгенську зону і це оновить правила перебування громадян на їх території.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.