Мобілізація по-новому: Зеленський підписав указ та розширив категорії – кого заберуть служити

Президент України підписав новий указ, хто піде служити
В Україні багато йде розмов про скандальний законопроєкт про мобілізацію. Багато пунктів закону лише налаштовують українців проти влади, тому закон відправлений на доопрацювання. Однак Зеленський підписав новий указ, згідно з яким іноземцям та особам без громадянства дозволили служити. Про це повідомляється у Телеграм-каналі «Україна онлайн».

В Указі президента №84 від 2024 року йдеться про те, що іноземці та особи, які не мають громадянства, можуть проходити військову службу в Національній гвардії України. Наказ набирає чинності з його опублікування.

Варто зазначити, що підписати контракт на військову службу мають право лише особи, які законно перебувають на території України, не мають судимості та відповідають за станом здоров’я.

Варто нагадати, що адвокат Тетяна Козаченко висловила свою думку щодо мобілізації громадян, які перебувають за кордоном.

Вона вважає, що така мобілізація не доцільна, тому що люди, які виїхали за кордон, вони залишили країну на підставі чинного законодавства України щодо тих дозволів чинного законодавства України та тих дозволів, які мали силу.

Водночас кількість людей, які перебувають чи поїхали незаконно, вона незрівнянна мала і це означає, що до них діє так само адміністративна чи кримінальна відповідальність і вони підпадають під чинне законодавство України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.