Це переверне фронт! Доля міста – українці, тримайтеся міцніше: вирішальний момент. Перші деталі

Українські військові, за наказом головнокомандувача ЗСУ, відійшли від Авдіївки, щоб вберегти життя особового складу. У розвідці Естонії пояснили, що це матиме вплив на ситуацію на фронті.

Голова розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг наголосив, що з наближенням президентських виборів Москва збільшуватиме тиск на російські збройні сили для досягнення якоїсь «помітної тактичної перемоги». Саме ця «перемога» може бути перебільшена пропагандистськими ЗМІ та показана як «загальна перемога у війні проти України».

«Можна сказати, що після президентських виборів у березні можливе захоплення Авдіївки не матиме такого пропагандистського ефекту, як перед президентськими виборами», – сказав Ківісельг.

За словами глави розвідцентру, після президентських виборів нездатність російських військ захопити Авдіївку може призвести до невдоволення у російських збройних силах та суспільстві.

Водночас естонський полковник підкреслив, що минулого тижня Росія зосередила основні зусилля на Донецькому напрямку. Половину з них – безпосередньо в Авдіївці.

«Авдіївка займає площу близько 30 квадратних кілометрів. Росія перекинула в цей район майже 50 тисяч солдатів. Це показує пропагандистську цінність цього невеликого населеного пункту для збройних сил та політичного керівництва Росії», – сказав Ківісельг.

Зрештою він додав, що Росія почала завдавати ударів по позиціях ЗСУ в Авдіївці із застосуванням керованих авіаційних бомб, що ще більше ускладнює захист населеного пункту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.