Готуйте 3400 грн: викликали “швидку” чи поліцію – нарвались на штраф

Правоохоронці звернулися до всіх громадян із важливою заявою
У Патрульній поліції Києва попередили українців, що за свідомо неправдивий виклик спецслужб передбачено відповідальність.

“Сьогодні на лінію 112 зателефонувала схвильована жінка та повідомила, що її автомобіль викрали. Ми швидко прибули на місце, поспілкувалися із заявницею, вона заспокоїлася та згадала, що, ймовірно, залишила авто в іншому місці. Спільно з громадянкою ми вирушили за вказаною нею адресою, де виявили її транспортний засіб. На порушницю інспектори винесли постанову за ст. 183 КУпАП та провели з нею профілактичну бесіду щодо недопущення таких випадків у майбутньому”, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Українців попередили, що за свідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу, поліції, бригади екстреної медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу на суму 3400 гривень.

“Будьте свідомі! Можливо, при опрацюванні хибного виклику комусь дійсно буде потрібна допомога, а помилкове повідомлення вартуватиме життя”, – наголосили поліцейські.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.