Сирського запитали, чи може війна в Україні закінчитися “скоро”: що він відповів

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський сказав про майбутнє війни Росії в Україні. Генерал зазначив, що вона може закінчитися в перспективі.

Однак, за його словами, швидкість закінчення війни проти України залежатиме від допомоги, яку надають союзники. Про це Олександр Сирський розповів в інтерв’ю німецькому каналу ZDF, яке взяли ще до його призначення на пост головнокомандувача ЗСУ, передає 24 Канал.

Сирський оцінив перспективи закінчення війни проти України
Головнокомандувач Збройних Сил України зазначив, що перспектива закінчення війни Росії проти України залежатиме від рівня підтримки й ефективності наших дій.

Стійкості й сили духу у нас вистачає, нам не вистачає підтримки, боєприпасів і техніки,
– пояснив він.

Крім того, генерал наголосив, що наразі війна проти України переходить у нову стадію. Зокрема, це відбулося завдяки технологічному прогресу та посиленню ролі дронів у бойових діях.

Олександр Сирський дав інтерв’ю: головне з розмови
Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що для українського військового командування життя кожного солдата чи офіцера є надзвичайно цінним. Тому, за словами Сирського, він краще б залишив якусь позицію, але не допустив би загибелі всього особового складу.
Генерал також зауважив, що ситуація на фронті лишається складною. До того ж наші захисники перейшли від наступальних до оборонних операцій, щоб обмежити здатності ворога на полі бою.
Сирський також зазначив, що ще у 2014 році, коли Росія почала агресію проти України, розумів, що війна буде довготривалою. За словами генерала, тоді він відчував, що “йде в якусь безодню”.
Головнокомандувач ЗСУ також підкреслив, що Україна може завершити війну з Росією лише виходом на власні кордони. Мовиться про повне відновлення територіальної цілісності нашої держави.
Олександр Сирський в інтерв’ю німецькому каналу ZDF також розповів про зміну України та українців внаслідок війни, вплив дронів на хід бойових дій, а також втрати окупантів. Головні тези з розмови головнокомандувача Збройних Сил України з німецькими журналістами – читайте у матеріалі.

Читайте також  Вода в Каховському водосховищі впала нижче "мeртвoї точки", - "Укргідроенерго"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.