Це справжній скарб..! В мережі шалено обговорюють дружину Стефанчука. Тільки гляньте на неї… (ВІДЕО)

Це справжній скарб..! В мережі шалено обговорюють дружину Стефанчука. Тільки гляньте на неї… 

Це справжній скарб..!

В мережі шалено обговорюють дружину Стефанчука. Тільки гляньте на неї…

 

Народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі у сім’ї студентів-медиків.

У 1997 році закінчив Хмельницький інститут регіонального управління та права за спеціальністю “Правознавство”. Через два роки закінчив також Технологічний університет Поділля за спеціальністю “Менеджмент виробничої сфери”.

2. Після закінчення аспірантури з 2000 року працював в Хмельницькому університеті управління і права на посадах старшого викладача, завідуючого кафедрою, доцента, професора кафедри цивільно-правових дисциплін.

3. Стефанчук є доктором юридичних наук, професором, членом-кореспондентом Національної академії правових наук. Він займався також адвокатською діяльністю.

Як науковець Стефанчук вивчав такі напрямки законодавства як загальна теорія приватного права, особисті немайнові права фізосіб, договірні зобов’язання, право інтелектуальної власності, європейське цивільне право.

Також Стефанчук вивчав діяльність Європейського суду з прав людини, медичне право та займався питаннями юридичної освіти.

З 2005 по 2011 рік – проректор по науковій роботі Хмельницького університету управління і права.

4. Був помічником народного депутата від блоку Віктора Ющенка “Наша Україна-Народна самооборона” Анатолія Матвієнка (Верховна Рада 6-го скликання).

У 2011–2013 роках завідував відділом проблем розвитку національного законодавства в Інституті законодавства Верховної Ради.

5. З 2013 по 2014 рік – завідувач кафедрою цивільно-правових дисциплін, а з 2014 по 2016 рік – проректор по науковій роботі Національної академії прокуратури.

З 2016 року Стефанчук працював проректором по науковій роботі Вищої школи адвокатури Національної асоціації адвокатів.

6. Стефанчук брав участь в розробці законів “Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері особистих немайнових прав фізичних осіб”, “Про охорону репродуктивного здоров’я”, “Про облік часу в Україні”, “Про внесення змін і доповнень в статтю 707 Цивільного кодексу”.

Читайте також  На Прикарпатті юнаки фотографувалися, лежачи на надгробних плитах (фото)

7. За словами Стефанчука, він познайомився з Зеленським ще в студентські роки, коли вони обидва грали в “КВН” (Клуб веселых и находчивых). Руслан Олексійович грав у команді “Три товстуни” (Хмельницький).

8. 18 квітня 2019 року тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський назвав Руслана Стефанчука однією з ключових фігур своєї команди, експертом з реформування державних інститутів та роботи над законами. Стефанчук називав себе ідеологом команди Зеленського.

21 травня 2019 року Стефанчук був призначений радником президента – представником глави держави у Верховній Раді.

9. 29 серпня 2019 року обраний першим заступником голови Верховної Ради. Серед своїх пріоритетів на посаді визначив “підняття якості національного законодавства, його систематизацію та розвиток інститутів прямої демократії”. У Верховній Раді очолює робочі групи: з розробки законопроектів у сфері народовладдя; з розробки законопроекту про парламентську опозицію; з рекодифікації цивільного законодавства.

10. Політик одружений. Дружина — Марина Стефанчук. Подружжя виховує двох дітей — сина Олеся та доньку Злату. Брат Руслана — Микола Стефанчук, нардеп IX скликання від “Слуги народу”.

У Стефанчука з дружиною є земельна ділянка в Білогородці Київської області площею 1008 кв. м. Також у політика є квартира в Хмельницькому площею 93,4 кв. м. У спільній власності Марини Стефанчук із її мамою є квартира 49,8 кв. м. у Ярмолинцях, що на Хмельниччині.

Крім того, віцеспікер задекларував квартиру батьків площею 64,7 кв м у Хмельницькому.

Стефанчук та його дружина мають садибний будиночок (270 кв. м.) у Білогородці на Київщині. У подружжя два авто — Mitsubishi Outlander 2018 року та Renault Captur 2015 року випуску.

Зазначимо, що у листопаді 2020 року громадський рух “Чесно” оприлюднив дані, згідно з якими Стефанчук одержав компенсацію за оренду житла в столиці. При цьому, за даними декларації за 2018 рік, він проживав у квартирі площею 101,8 кв.м, що належить Тетяні Ситарук (є матір’ю його дружини). Потім Стефанчук стверджував, що повернув кошти, які держава компенсувала йому за оренду житла.

Читайте також  Патрульних Прикарпаття навчали захищати безпритульних тварин

Крім того, у декларації Стефанчук вказав бібліотеку наукової літератури, що вміщує близько 5 тисяч примірників книг, старовинну ікону та комплект ювелірних виробів дружини.

Стефанчук задекларував 595 880 гривень як заробітну плату, отриману за основним місцем роботи у ВР. Також він отримав у 2020 році 3726 грн премії ім. Ярослава Мудрого. Ще 43 083 грн — довічна виплата за звання члена Національної академії правових наук. І ще 60 тисяч грн політик вказав як дохід від надання майна в оренду.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.