Відставка Залужного: спливли реальні причини звільнення легендарного Головкому

Стали відомі причини, чому Зеленський звільнив Залужного з посади Головкому.

Довгі тижні та навіть місяці в пресі писалося про можливе звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного. 8 лютого президент України Володимир Зеленський офіційно озвучив рішення змінити Залужного на цій посаді на Олександра Сирського, який командував Сухопутними військами ЗСУ. Джерела в Міноборони України назвали ймовірні причини, чому глава держави ухвалив таке рішення, пише Obozrevatel.

Так, співрозмовник поділився, що однією з причин, напевно, стала “системна втома” президента Володимира Зеленського від ексголовнокомандувача ЗСУ. Ще до цього додалися проблеми в армії, зокрема у логістиці та з людськими ресурсами.

Начебто Зеленський втомився від того, що Залужний був не здатний працювати спільно у команді. Також вплинуло й те, що не було плану воєнних дій.

Видання наводить також версію, що Залужний нібито висловлював нереальні побажання іноземним партнерам і наводить дані ЗМІ, що “Залізний генерал” під час візиту голови Пентагону Ллойда Остіна нібито говорив про необхідність 17 мільйонів снарядів. Зазначається, що таку кількість неможливо виготовити навіть за кілька років.

Джерело в Міноборони України виданню додало, що головне, що підштовхнуло Зеленського замінити Залужного — те, що глава держави нібито не відчував готовності з боку Залужного працювати у запропонованому режимі. Ще причина — Залужний не зміг досягти бажаних результатів під час кількох операцій.

До речі, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк серед причин звільнення Валерія Залужного назвав необхідність переглянути тактику дій та не допустити стагнації по лінії фронту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.