Загроза нової масованої атаки: чого чекати українцям на річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого

Українцям пояснили, чого варто очікувати від російських окупаційних військ у день другої річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого 2024.

Російські окупанти вже більше не мають, чим нас здивувати, зараз вони перебувають на межі своєї найвищої точки технологічної ракетної спроможності.politeka.net

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі “Прямого”.

“На превеликий жаль, зуміли основні класи ракет поставити на конвеєр. 100-130 ракет на місяць виготовляють, будуть застосовувати до останнього дня, підкреслюю, останнього дня цієї війни. Чи можуть влаштувати великий ракетний залп під символічну дату? Росіяни схиблені на символізмі, це може бути”, – заявив Петро Черник.

На думку експерта, російські окупаційні війська будуть завдавати ракетні удари по Україні, але навряд вони зможуть подолати власну планку: наймасованіший пуск ракет за один день був зафіксований у кінці грудня минулого року – 122 ракети.

Черник наголосив, що поки окупанти не подолали цю планку, і, найімовірніше, в сумарному вираженні не подолають, хіба що можуть підсилити це все великим масованим шахедним ударом.

“Виключно з воєнної точки зору, як це все літає, вибухає і тому подібне, новизни не буде. Ну, може ракети “Циркон” застосують, і то я вже буду іронізувати із стратегічних підводних ракетоносців. Отаке ще може бути, це також дуже і дуже малоймовірно, бо ці ракети заточувалися в своїй інженерній задумці під залпи у першу чергу по американському материку”, – додав Петро Черник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.