Доларова істерика вибиває землю з під ніг: долар продовжує кошмарити всіх

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 8 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5937 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,5037 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Закінчується черговий тиждень ціноутворення валютного ринку. Він не мав суттєвих особливостей стосовно формування ціни гривні відносно іноземних валют. Незначні коливання не знайшли свого психологічного відображення на настроях громадян країни.

Хоча, варто зауважити, що чинників, які впливали на валютний ринок цього тижня було вдосталь. Серед них основні – це рішення ФРС щодо облікових ставок. Єдине – вони залишилися на існуючому рівні. Адже ФРС може дозволити собі спостерігати за ситуацією, не роблячи поки особливих, кардинально змінних кроків.

Але є ще одна новина цього тижня – вже державного рівня. Прийнято закон про мобілізацію. В першу чергу, з фінансової точки зору, мобілізація потребує значних витрат з державного бюджету. І як нагадаємо, який містить в Україні значний дефіцит. Це означає, що варто очікувати новий перерозподіл податків із місцевих до державного бюджету, збільшення обсягу розміщення ОВДП, підвищення податків. Всі ці дії матимуть негативний вплив на рівень життя суспільства, і що не може не знайти свого відображення на позиції гривні відносно курсу іноземних валют.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.