Світан: “Існує лише 1 варіант, при якому Зеленський не звільнить Залужного, всім українцям потрібно…”

Роман Світан озвучив один-єдиний сценарій звільнення Залужного, який не завдасть шкоди Україні.

Полковник ЗСУ Роман Світан вважає, що генерал Залужний може бути усунений з посади без шкоди для України лише за умови, що його піднімуть службовими сходами до міністра оборони, прем’єр-міністра або взагалі секретаря НАТО. “Якщо у Зеленського таке бачення є, його можна підтримати. А кого ставити на місце Залужного повинен сам Залужний сказати”, – заявив військовий експерт у ефірі телеканалу “Прямий”.

Також військовий аналітик наголосив, що армія – це єдиний організм, своєрідна піраміда, яка має дуже чітку вертикаль управління. Рухатися там можна або вгору або повністю випадати з системи.

“Це не політична штовханина, де може бути 180 партій та 649 депутатів, яких можна тасувати до нескінченності. В армії такого нема. Але політики навіть не розуміють, як працює система керування в армії. Щоб її зрозуміти, у ній треба прожити – від рядового до генерала”, – пояснив Світан.

Потім полковник розкритикував практику, коли мобілізованих одразу ставлять в управлінські структури, наприклад, інспекторами, але водночас визнав, що кістяк сучасної армії таки складають воюючі з 2014 року, це добре.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.