Що не так? Комаровський пояснив, чому в Україні люди помирають у стоматолога (ВІДЕО)

Через знеболення


У зв’язку з недавніми трагедіями, пов’язаними із застосуванням наркозу в кабінеті стоматолога, лікар Євген Комаровський запросив на розмову анестезіолога Бориса Бриля.

Вони записали невелике відео з порадами, рекомендаціями та розповіддю про те, чи треба застосовувати наркоз у стоматологічній практиці, як це робиться правильно і що треба звернути увагу профілактики ускладнень.

ПРО НАРКОЗ

Наркоз дуже часто застосовують у стоматології.

Коли ж йдеться про дітей, то найчастіше застосовують седацію, яка буває різних видів, але у будь-якому випадку цей процес регулює анестезіолог.

– Якщо це найлегший з видів седації це може зробити стоматолог, який пройшов відповідне навчання.

 

Але у 88% випадків, коли йдеться про седацію дітей обов’язково її контролювати має анестезіолог, – розповів Борис Бриль.

Велика відповідальність у тому, що діти можуть померти буквально за хвилину, у випадку якщо щось пішло не так.

– Стоматологія де пропонують наркоз чи седацію повинна мати сертифікат, який підтверджує відповідне навчання лікарів.

 

Крім того, має бути й апаратура, яка стежить за станом пацієнта при седації: вимірювання сатурації, ЕКГ і тиску – показники, які має контролювати апаратура при будь-якій седації.

При цьому медперсонал повинен пройти курс навчання з реанімації пацієнтів, як для дорослих, так і для дітей. Стоматолог який не проходить таку сертифікацію раз на два роки – він не має права надавати таких послуг.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.