Поки міністри обіцяють, зарплата вчителів пробиває мінімалку: “Все, що можна було зняти, зняли…”

Турбота про педагогів виявилася парадоксальною – ставка вчителя у столичних школах опустилася нижче за мінімальний рівень зарплати. Про це говорить освітній експерт і інституційні аудити, що проводить, Володимир Онацький.

Хоча вчителям у столичних школах обіцяли збільшення зарплати на 10%, виявилося, що ця “турбота” супроводжується скороченням доплат за престижність та муніципальні доплати, кожну на 10%.

Молоді вчителі стикаються з курсом 5699 гривень, який збережеться до жовтня, а потім підніметься до 5875 гривень. При цьому вічний карусельний обіг міністрів освіти не приносить суттєвих змін.

За словами Володимира, обіцянки міністра освіти про зарплату понад 15000 гривень для молодих вчителів у вересні 2022 року викликають сумніви, порушуючи реальність їх виконання.

Табелі із січневою зарплатою вже в руках багатьох вчителів. Незважаючи на деякий приріст у Києві, проблеми не зникають.

“Сумська область, прикордоння. Зарплати за січень ще немає. Все, що можна було зняти, зняли ще рік тому, що не можна залишили на мінімумі. Заступники за інтенсивність не отримують ще з 2022 року. А ще всіх педагогів відправляють у канікулярний час у відпустку без збереження заробітної плати. Якось так”, — пише колега Володимира.
Як видно, у регіонах ситуація ще більш напружена – відсутність доплати за інтенсивність та урізані зарплати викликають занепокоєння серед педагогічної спільноти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.