Занепокоєні звільненнями вчителів та їх маленькими зарплатами

В Житомирській міській раді хочуть проаналізувати ситуацію з педагогічними кадрами та їх реальними зарплатами.

Про це говорили  на позачерговій сесії міської ради під час внесення змін до міського бюджету, які, зокрема, передбачають виділення коштів на доплати працівникам освітніх закладів.

Можливо на наступну сесію департамент освіти підготував би нам таку інформацію: що у нас зараз відбувається з педагогами, чи вистачає кадрів? Тому що у ліцеї №24 звільнилося 14 людей, в ліцей №23 — 15. Що відбувається? Настільки ці заробітні плати малі, що ми не можемо втримати педагогів. Якщо така ситуація катастрофічна, то ми маємо якесь звернення писати до Міністерства освіти, щоб це вирішувати. Коли приходить (працювати) педагог з історії, і йому пропонують 6 тисяч (зарплати), то звісно він не хоче йти, каже: я не виживу.

Це знищення нашої освіти, — сказала депутатка Людмила Зубко.

Вона запропонувала надати депутатам реальну інформацію, щоб зробити аудит і приймати реальні рішення. Цю пропозицію підтримав мер Сергій Сухомлин і запропонував відпрацювати питання на профільній комісії (із соціально-гуманітарних питань), яку очолює Людмила Зубко, а потім розглянути на сесії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.