Дайте вчителям законні три мінімальні зарплати — куди ще прозоріше

Міністр освіти України Оксен Лісовий заявив, що молоді вчителі в Україні «ставлять фінансову складову не завжди як перший фактор». При цьому середня зарплата молодого вчителя в Україні — майже вдвічі нижча за середню по країні. Оклад становить 5,7 тис. грн, а надбавки — 1,9 тис. грн.

Союз освітян України написав допис у ФБ про проблеми освіти та реформувань.

«МОН працює над новою моделлю заробітної плати вчителів» — такі заголовки заполонили стрічку новин уже 2 дні. А хіба МОН уже реалізував стару модель з/п вчителів?

Згідно ЗУ “Про освіту”, зокрема ст.61 Оплата праці педагогічних і науково-педагогічних працівників чітко аргументована!

Навіщо придумувати щось, якщо оплата праці педагогічних працівників чітко і зрозуміло прописана у чинному законодавстві?

Для чого оці всі викрутаси з зарплатами педагогів? Щоб реформувати, зменшити, на економити і замість 7—10 тис грн платити 4—5 тис грн?

В Україні війна, говорите? А чому війна в Україні тільки для педагогів? Чому в Україні війна лише для простих смертних? Чому війни в Україні немає для чиновників вищих рангів? Чому війни в Україні немає для депутатів?

Якщо війна в Україні, то чому для одних є з чого вже вчора і сьогодні підвищувати зарплати, сплачувати ВСІ МОЖЛИВІ І НЕМОЖЛИВІ НАДБАВКИ?

Якщо війна в Україні, то чому не всім, а лише педагогам анонсують підвищення заробітної плати, причому навіть не завтра, а колись там через кілька років?

Чому депутати, міністри, судді, прокурори не чекають по кілька років обіцяного підняття заробітних плат?

Чому лише педагогів принижуєте, спочатку відібравши майже всі надбавки, а потім щось кинете і скажете, що підняли?!!

Чомусь як про експериментальну вакцинацію, то депутатів навіть запитувати не можна було, бо то медична таємниця, а педагогів першими погнали під медичні експерименти, які й скасувалися різко введенням воєнного стану…

Читайте також  Кабмін схвалив новий порядок розрахунку мінімальної зарплати: доходи частини українців збільшаться

Повернемося до зарплат.

Оксен Лісовий, що Ви зробили, як міністр освіти, для того, щоб педагоги України почали отримувати вже заробітну плату згідно законодавства?

А саме, щоб посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлювався у розмірі трьох мінімальних заробітних плат! З подальшим підвищенням не менш ніж на 10% для кожної кваліфікаційної категорії!

У законодавстві все прописано чітко, зрозуміло і прозоро, стосовно оплати праці педагогічних працівників! Натомість Ви займаєтесь самопіаром і пустослівними обіцянками. Не по чоловічому це… Невже самому не соромно розпускати оце пустослів’я? Хто був на конференції, говорять, що одне бла, бла, бла, обіцянки і ніякої конкретики.

Чому Ви анонсуєте підняття заробітних плат педагогам з 2025 року, якщо сьогодні 2023 рік?!! У 2025 році Вас на посаді міністра у Міністерство освіти і науки України швидше за все вже не буде і не доведеться відповідати за невиконання своїх обіцянок 2023 року?

Відмовтеся від нинішньої зарплати міністра, візьміть собі зарплату пересічного педагога закладу дошкільної освіти, середньої освіти чи хоча б вищої освіти і СПРОБУЙТЕ ПРОЖИТИ НА ТАКУ ЗАРПЛАТУ РІК СІМ’ЄЮ! Сплачуючи комунальні послуги, оплачуючи проїзд, витратні матеріали, житло, їжу, якийсь хоча б відпочинок… Можливо тоді Ви почнете справді думати як підняти зарплату звичайних педагогів вже сьогодні? А поки що ми живемо в реаліях, коли ситий голодного не розуміє і не зрозуміє!

Ви вигадуєте якісь візії, бачення, “реформи”, але щодня принижуєте педагогів економіями та зрізанням зарплат!…

Прошу зауважити, що моє звернення написане згідно ст.40 Конституції України та ЗУ “Про звернення громадян”, тому прошу у місячний термін надати відповідь з офіційної верифікованої сторінки прямо тут під цим дописом в коментарях на всі поставлені запитання! Вам представлений і відправник, звернення і інформація куди надати відповідь! Дане звернення не є анонімним, тому Ваш обов’язок його розглянути і надати відповідь до 26.09.2023 включно!

Читайте також  Бійка між учителями та учнем: Один з викладачів – у лікарні

Дякую за увагу! Буду рада поспілкуватися чесно, прозоро, відкрито, і щоб було не менш прозорим спілкування, як обіцяне підняття заробітних плат педагогам з 2025 року!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.