Які обов’язки поліцейського безпеки у школі

Захисник прав у сфері освіти Сергій Горбачов розповів, які обовʼязки мають поліцейські у закладах освіти. Зокрема, офіцери служби освітньої безпеки повинні запобігати виникненню надзвичайних ситуацій, організувати пропускний режим, взаємодіяти зі школярами та вчителями, комунікувати з екстренними службами, невідкладно реагувати на правопорушення та за необхідності викликати поліцію.

Про це Горбачов написав у Facebook. За його словами, проєкт запроваджується у 402 закладах освіти. В першу чергу це буде стосуватись регіонів, які межують з Росією, Білоруссю та прифронтових територій.

У багатьох школах будуть встановлювати спецрамки та металодетектори. Завдяки цьому можна буде виявляти небезпечні предмети, у разі, якщо їх хтось вирішить принести до закладу освіти.

“Також офіцер СОБ взаємодіє з усіма учасниками освітнього процесу і зможе виступати з ініціативою щодо посилення безпеки в закладі освіти. При цьому один із найважливіших моментів у його роботі – це спілкування з дітьми та проведення заходів із запобігання правопорушенням”, – йдеться у повідомленні.

Понад 70% вчителів та батьків школярів з 300 тисяч опитуваних позитивно оцінили актуальність та доцільність роботи поліцейського в закладах освіти. В освітнього омбудсмена закликали керівників шкіл співпрацювати з офіцерами СОБ та надавати Паспорт безпеки. За словами Горбачова, одне з основних завдань такого охоронця унеможливити доступ на територію сторонніх осіб, пронесення зброї й вибухонебезпечних речовин, а також контроль пропускного режиму.

Пропуск батьків до школи має бути завчасно упорядкований з метою попередження конфліктних ситуацій. В уповноваженого з прав у сфері освіти закликали з розумінням поставитися до роботи офіцера СОБ і враховувати, що його обовʼязки – гарантувати безпеку дітям у школі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.