В Укpаїні хочуть мoбілізувати ще дві кaтегорії оciб чеpез їxню спeціaльність

В Україні можна мобілізувати ще дві категорії громадян, а саме тих, хто працює в силових структурах або є молодим пенсіонером МВС.

Таку думку висловив спецпризначенець, офіцер ЗСУ, народний депутат VIII скликання Ігор Лапін в коментарі Еспресо.

Так, за його словами, новий законопроєкт про мобілізацію потребує такого доповнення, адже в системі МВС на початок повномасштабного вторгнення було 367 тис. особового складу.

Певний відсоток з них цілком може стати на захист Батьківщини у складі ЗСУ. Екснардеп додав, що більше силовиків ніж в Україні є лише в росії та Білорусії.

Лапін погодився з тим, що поліцейські повинні шукати правопорушників, виконувати оперативну роботу, чергувати на блокпостах та слідкувати за дотриманням ПДР. Проте він впевнений, що ці завдання можуть виконувати жінки-поліцейські, тоді як чоловіків можна мобілізувати.

“Що на трасі робить три екіпажі здорових мужиків по два чоловіки в кожному? Тому закон про мобілізацію має це врегулювати, але, на превеликий жаль, в цьому законі про поліцію, спецоблік і про все те, що я сказав — ні слова не вказано. Маю велику надію, що між першим і другим читанням знайдеться депутат, який подасть такі правки, щоб це питання протягнути”, — підкреслив офіцер ЗСУ.

Крім того, Ігор Лапін звернув увагу, що в Україні є певна категорія людей, де є десятки тисяч молодих пенсіонерів МВС.

“Ті, що на пенсію пішли в 40 років — нормальні, здорові, вони відслужили вже в поліції чи міліції й далі ховаються за спецобліком, водночас левова частина з них навіть не стоїть.

Скажіть, будь ласка, ми їх для чого беремо, ми для чого цьогоріч витратили 136 мільйонів на закупівлю нових автозаків?

Читайте також  Лупаков: ЗСУ покладуть на дно кораблі Путіна в Чорному морі, "Москва" й "Комуна" лежатимуть поруч. Інтерв’ю

Тут питання, чи вистоїть держава, чи вона буде існувати, а у нас ментів, перепрошую, бережуть”, — висловив свою думку Лапін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.