Сина Гринкевича затримали в Одесі при спробі виїхати за кордон (фото + відео)

В Одесі 22 січня затримали Романа Гринкевича, сина скандального львівського бізнесмена, який є фігурантом справи про закупівлі Міністерства оборони.

Джерело: очільник Офісу генерального прокурора Андрій Костін на брифінгу в медіацентрі “Україна-Укрінформ” 22 січня, ОГП, Державне бюро розслідувань із посиланням на заяву очільника ДБР Олексія Сухачова на брифінгу

Пряма мова Костіна: “Хочу повідомити важливу новину. Всі пам’ятають нещодавню резонансну справу, в якій львівському бізнесмену та його спільникам повідомлено про підозру щодо поставок неякісного одягу для ЗСУ на один млрд гривень, пише УП.

Четверо фігурантів наразі перебувають під вартою. П’ятого сьогодні вранці було затримано в Одесі при спробі організації перетину державного кордону. П’ятий був оголошений у розшук”.

Деталі: Костін не уточнив, чи йдеться саме про Романа Гринкевича. Однак раніше повідомлялося, що Гринкевич є фігурантом справи та оголошений у розшук.

Оновлено: Офіс генпрокурора повідомив, що його затримали правоохоронці о 6:50 ранку при організації виїзду за межі країни.

За даними слідства, він виїхав до Одеси орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. У ДБР уточнили, що Гринкевич намагався сховатися в одній із країн ЄС. 22 січня затриманий має бути доставлений в суд для обрання йому запобіжного заходу.

Бюро також оприлюднило фото та відео затримання Романа Гринкевича.

Передісторія:

29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. За даними джерела УП, йдеться про Ігоря Гринкевича.
30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн. 440 тис. гривень.
Син Гринкевича заявив, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний.
Вдень 11 січня Державне бюро розслідувань повідомило, що в межах розслідування за фактом здійснення поставок товарів для потреб МОУ, було проведено обшуки за адресами проживання та роботи львівського бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів і підконтрольних йому компаній. Було розпочато процес арешту активів.
Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів показало перелік розшуканих активів Гринкевича та його родичів, серед них – елітна нерухомість, топавтомобілі та зброя.
Ввечері 18 січня правоохоронці оголосили в розшук Романа Гринкевича.

Читайте також  На Прикарпатті затримали кримінального авторитета, якого за рік вже двічі видворяли з України. ФОТО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.