Чи ми за кpок до Тpетьої cвітової? В Біблії знaйдено відповідь

Упродовж останніх трьох десятиліть здавалося, що міжнародний порядок є стабільним і відносини між країнами навіть поліпшуються.

Але нещодавні події показують, що ця стабільність примарна.

«Існують побоювання, що воєнні дії між Ізраїлем і “Хезболлою” на кордоні з Ліваном, які відбуваються на тлі конфлікту в Секторі Газа, поширяться на сусідні країни» («Рейтер», 6 січня 2024 року).

«Іранські проксі-сили завдають ударів з ріних вигідних позицій, і раптово відновилась іранська ядерна програма. Цим Іран — цього разу з росією та Китаєм на його боці — кидає новий виклик Заходу» («Нью-Йорк таймс», 7 січня 2024 року).

«росія продовжує тероризувати Україну ракетними ударами» («UN News», 11 січня 2024 року).

«Зростання економічної і військової ваги Китаю, посилення почуття національної ідентичності Тайваню, а також нестабільні відносини між Пекіном та Вашингтоном означають, що умови для кризи вже створені» («Джапан таймс», 9 січня 2024 року).

Чи в Біблії щось говориться про таку нестабільність? Чи ми на порозі Третьої світової війни?

Давні пророцтва про сучасні події

Біблія не передрікала жодної конкретної війни, яка відбувається сьогодні. Однак вона передрекла, що в наші дні будуть масштабні воєнні конфлікти, які заберуть «мир із землі» (Об’явлення 6:4).

У біблійній книзі Даниїла міститься пророцтво про те, що «в час кінця» могутні держави боротимуться за світове панування. У цій боротьбі вони будуть демонструвати свою військову потугу і витрачати величезні «скарби», тобто матеріальні ресурси (Даниїла 11:40, 42, 43).

Війна, якої людство не уникне.

Біблія каже, що обставини у світі зрештою зміняться на краще, але перед тим вони ставатимуть дедалі гіршими. Ісус передрік, що «настане велике лихо, якого не було від початку світу» (Матвія 24:21).

Читайте також  Светри, рушники, підгузки: будинку одиноких стареньких на Долинщині потрібна допомога

Його кульмінацією стане війна Армагеддон — «війна, яка відбудеться у великий день Всемогутнього Бога» (Об’явлення 16:14, 16).

А втім, в Армагеддоні людство буде врятоване, а не знищене. Завдяки цій війні Бог покладе край людським урядам, які розв’язують кровопролитні війни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.