Долару вже не піднятися з колін: банки і обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 19 січня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,7094 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,0149 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Офіційний курс іноземних валют продовжує падати. І готівковий не стоїть на місці. Хоча сьогодні останній робочий день цього тижня, спроби максимально розхитати курс на напруженому новинному тлі продовжаться. У разі зростання котирувань міжбанку власники обмінників будуть задирати свої цінники продажу валюти, щоб тримати умовну різницю між курсом міжбанку і готівковим ринком в межах не менше 1 – 1,5 гривень на доларі і євро.

Крім того, якщо курси міжбанку і готівкового ринків будуть активно рости, продовжиться і зростання обсягів покупок валюти громадянами на свої карти і тримісячні конверсійні депозити, як альтернативи покупкам готівкової валюти в обмінниках. Це буде дещо стримувати апетити власників обмінників щодо максимального підривання курсів продажу валюти у пунктах обміну, але тільки частково. Але поки курс пішов на зниження, тож панікувати ще зарано. А як будуть розвиватися події на валютному ринку далі, читайте в щоденних новинах на порталі «Стіна».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.