“Воюєте за амбіції однієї людини”: башкири закликали своїх вояк залишити Україну, щоб дати відсіч Росгвардії та ОМОНу в РФ

Народ Башкирії, що входить до складу РФ, схоже, починає розуміти, хто насправді їхній ворог. Так, після розгону та побиття протестувальників у Баймаку башкири почали закликати своїх вояк залишити Україну та повертатися на захист своєї землі від тоталітарного режиму РФ.

Відповідне звернення з’явилося у російських Telegram-каналах. На відео жінка заявила, що башкирці мають захищати свій народ та свою землю, а не амбіції однієї людини. obozrevatel.com

“Я закликаю усіх бійців Башкирії покинути території України та повернутися на свою батьківщину для захисту своєї землі і свого народу. Поки ви воюєте за амбіції однієї людини, ваш народ б’ють кийками ОМОН та Росгвардія. Повертайтеся на захист своєї землі”, – заявила башкирка.

Зазначимо, що у Баймаку в республіці Башкортостан кілька тисяч людей зібралися 15 січня біля районного суду, щоб підтримати відомого місцевого активіста Фаїля Алсинова, який виступав за збереження гори Куштау. Його судять за “розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.

Ця справа вважається політизованою, оскільки вона прямо пов’язана із главою республіки Радієм Хабіровим, який висловив прохання до Слідчого комітету притягнути Алсинова до кримінальної відповідальності. Під час мітингу присутні вимагали звільнення Альсинова та відставки глави республіки Башкортостан Хабірова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.