Українцям з боргами за газ почнуть відключати комунальну послугу з 1 лютого

Українцям, які накопичили борги за газ, почнуть відключати цю комунальну послугу з 1 лютого. Про це повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Кабмін скасував мораторій, який запровадили після початку повномасштабної війни. Нагадаємо, що він забороняв відключати споживачам комунальні послуги за несплату, а також стягувати з них неустойки через неповну або несвоєчасну оплату комунальних послуг.

Олег Попенко підкреслив, що відключення торкнуться не лише електроенергії, а й газу. Із відповідним попередженням виступив Кременчукгаз. У регіоні планують уже з наступного місяця обмежити подачу блакитного палива боржникам.

Голова правління компанії Богдан Оксененко зазначив, що у місті ніколи не було такої заборгованості за газ, яка утворилася за останні два роки. До повномасштабного вторгнення російських окупантів вона становила близько мільйона гривень, а зараз зросла майже у 12 разів. Причому 75% населення платять за послугу, але 25% – ні.

За словами голови правління Кременчукагазу маскимальні суми заборгованості становлять 3000-4000 грн на одного абонента. Більшість боржників проживає у приватному секторі, а близько 600 тисяч гривень боргу накопичили мешканці багатоповерхових будинків.

“Ми реалізовуватимемо все, що передбачає скасування мораторію на відключення боржників”, – запевнив Оксененко.

За словами топ-менеджера, спочатку споживачам надішлють повідомлення про необхідність погашення боргів. Їм нададуть терміни на внесення сум чи реструктуризацію заборгованості. Усі випадки розглядатимуться в індивідуальному порядку. Цими питаннями займатиметься структурний підрозділ компанії.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.