Пеpехід на літній час у 2024 pоці! З’явилось утoчнення про пеpеведення гoдинникiв

Для початку розповімо, коли переводять годинники на літній час 2024.

Перевод стрелки на наручных часах, в Киеве, 15 октября 2016 г. В ночь на 30 октября 2016 г. Украина переходит на “зимнее” время. Фото Гонтар Владимир / УНИАН

Загалом це питання регламентується українським законодавством.

У 1996 році було ухвалено відповідну постанову кабміну, в якій записано про необхідність двічі в рік переводити години.

Наприкінці жовтня вводиться зимовий час, а в останню неділю березня — літній час.

Ініціатива скасувати переведення годинників виникає чи не кожного року. Відповідні заклики були навіть у 2023-му. Здебільшого вказується на шкідливий вплив на здоров’я.

Адже це чималий стрес для організму, коли в нього «крадуть» годину сну. Але наразі жодних постанов немає, тому перехід на літній час 2024 відбудеться згідно з нормою.

Варто додати одне уточнення, адже побутує думка про унікальність України в плані переведення годинників. Загалом близько 70 країн світу мають зимовий та літній час. Водночас орієнтовно 100 країн або ніколи не переводили годинники, або відмовились від цієї практики.

Хвилюватись про те, щоб не забути змінити час, не варто. Сучасні ґаджети самі це зроблять, у них, так би мовити, «вшита» функція сезонного часу. Вручну це потрібно робити лише на механічних годинниках.

Цього року переведення годинників на літній час відбудеться 31 березня — о 3 годині ранку потрібно додати 1 годину вперед.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.