Донечки, війни без смeртeй не буває. Михайло Винник з Франківщини зaгuнув за Україну

Михайло Винник загинув 17 квітня 2023 року в районі населеного пункту Зелений Гай Запорізької області. Йому навіки 55. “Донечки, війни без смертей не буває, але я готовий до цього”, — казав Герой.

Михайло Михайлович Винник — позивний «Бріт», старший стрілець 102-ої окремої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Народився 30 червня 1967 року в селі Довгий Войнилів Верхнянської громади Калуського району на Івано-Франківщині, інформують “Вікна” з посиланням на канал “Спогади крізь віки”.

Зростав у багатодітній сім’ї, був наймолодшим і найулюбленішим. Був наполегливим, цілеспрямованим. Захоплювався боксом, вів здоровий спосіб життя. А ще любив грати на гітарі і зігрівав своїми піснями. Був душею компанії, мав багато друзів.

Здобув фах електрозварювальника. Відтак юнака призвали на строкову службу, яку проходив у Хабаровську. Після армії познайомився з дівчиною Олександрою, яка й стала його люблячою дружиною. У щасливому шлюбі народилися двоє прекрасних донечок — Роксолана і Неля.

Михайло, маючи прекрасний голос, разом із матір’ю співав у церковному хорі. З дружиною будував власний будинок, старався дати дітям гідне життя.

З юних років їздив на заробітки. Мав золоті руки, був майстром своєї справи, найкращим спеціалістом з євроремонту. Однак сімейне життя дало тріщину. Через 22 роки їхні шляхи з Олександрою розійшлися.

У 2018 році доля звела Михайла з другою дружиною — Любою. Незабаром у сім’ї народилися двійнята: хлопчик Олексійко і дівчинка Софійка. Михайло був чудовим чоловіком і батьком. Усю свою турботу і любов вкладав у дітей.

Однак щастя тривало недовго. Маючи звання молодшого сержанта, Михайло Винник з першого дня повномасштабного вторгнення росії вступив у місцеву територіальну оборону. У квітні 2022 року був мобілізований. Служив старшим стрільцем стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А7166 на Запорізькому напрямку.

Читайте також  Назавжди 32: на війні зaгинyв захисник Роман Глушко з Івано-Франківщини

За словами побратимів, Михайло був відданим бійцем, надійним другом, завжди готовим прикрити спину. Командир, який пишався знайомством з Михайлом, розповідає:

«Михайло був людиною, яка ніколи не могла всидіти на місці. Він хотів іти вперед і якнайшвидше звільнити територію нашої країни від ворога. Позивний «Брід» взяв від свого предка. Ми пишаємося, що служили з такою людиною в нашому підрозділі».

Михайло Винник загинув 17 квітня 2023 року в районі населеного пункту Зелений Гай Запорізької області. Йому навіки 55.

«Тато розумів, де знаходиться і які наслідки можуть бути. Однак життя був готовий віддати за рідну країну. Коли він приїжджав у коротку відпустку ми переконували його, щоб він більше не йшов на війну, плакали, що так багато смертей. Але тато сказав: «Донечки, війни без смертей не буває, але я готовий до цього», — розповідає донька Неля.

Свій останній спочинок Герой знайшов 22 квітня 2023 року на кладовищі в селі Довгий Войнилів.

Указом Президента України Михайло Винник був нагороджений почесною відзнакою «Сили Територіальної оборони» (посмертно).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.