Все може розпочатися в лютому 2024-го: Німеччина готується до війни з Росією

Чи реальні плани РФ, як на скандальну статтю відреагували у німецькому уряді та чи готові союзники відбити атаку окупантів, якщо вона таки виявиться реальною – в ексклюзиві TSN.UA.

Скандальна стаття німецького видання Bild переполохала пів Європи! Німецькі журналісти з посиланням на власні джерела заявили, що Путін збирається напасти на країни НАТО. У ньому названо напрямок, цілі та навіть приблизні терміни майбутньої атаки.

Чи реальні плани РФ, як на скандальну статтю відреагували у німецькому уряді та чи готові союзники відбити атаку російських окупантів, якщо вона таки виявиться реальною – дивіться в ексклюзиві Артема Зябкіна для TSN.UA.

Журналісти німецького видання Bild стверджують, що отримали ексклюзивний доступ до секретного звіту німецького Бундесверу. У документі – інформація невтішна. У Німеччині готуються до нападу РФ і вираховують, чи готові збройні сили вистояти перед навалою орків. За розрахунками німців, ескалація можлива вже у лютому 2024-го, а напасти Путін планує вже влітку 25-го року.

Те, що отримали на руки німецькі медійники, – не просто пусті балачки, а прогноз із чітким планом дій на кроки, до яких може вдатися Кремль. Як бачите, у Берліні всерйоз вважають, що 2025 року окупанти можуть піти на країни НАТО.

Німеччина викрила план Путіна?!

Але цьому передуватиме цілий ланцюг подій: коли РФ проведе нову мобілізацію, коли і за яких умов наважиться полізти на НАТО і чим все може закінчитися для Європи.

Так от за версією Bild, атака на Європу стане можливою, якщо РФ посуне Україну на фронті і відчує свою перевагу на полі бою. Це і є першою складовою плану Путіна. Крім того, у 2024 році, напевно, після президентських виборів, у Кремлі хочуть мобілізувати ще 200 тисяч мобіків. Їх і мають кинути в “м’ясорубку”, заради знищення України.

Як пише телеграм-канал “Bild на русском”, сценарій бундесвера “Оборона Альянса 2025” стартує у лютому 2024 року.

Читайте також  Астролог назвала 10 міст, які Росія незабаром знищyвaтuмe

“Росія запускає чергову хвилю мобілізації та закликає до армії додатково 200 тисяч людей. Потім Кремль розпочинає весняний наступ в Україні, який до червня відкидає українську армію назад. Спочатку прихована, а потім дедалі більш явна атака Росії на Захід починається в липні. Очікуються кібератаки та інші форми гібридної війни, головним чином країнах Балтії. Відбуваються зіткнення, які Росія використовує як привід для початку масштабних навчань на своїй території та в Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

Якщо все це правда, то зрозуміло, що окупанти не збираються змінювати тактику. Так само вони розпочали повномасштабне вторгнення в Україну – спочатку імітували навчання на задньому дворі диктатора Лукашенка, а потім пішли на Київ. Новою ціллю Путіна стануть країни Балтії. Завдання – відрізати їх від союзників по Альянсу НАТО.

“Загострення цієї ситуації, згідно зі сценарієм, може статися у жовтні у разі перекидання Росією військ та ракет середньої дальності до Калінінграда. Від грудня 2024 року в районі “Сувалкського коридору” відбувається штучно викликаний “прикордонний конфлікт” та “заворушення з численними жертвами”. Коли США можуть залишитися без лідера протягом кількох тижнів після виборів, Росія за підтримки Білорусі повторює на території НАТО вторгнення 2014 року в Україну. У травні 2025 року НАТО ухвалює рішення щодо стримування, у “день Х” НАТО перекидає на східний фланг 300 тисяч військових, у тому числі 30 тисяч солдатів бундесверу”, – пише телеграм-канал “Bild на русском”.

Під тим, що у плані називають “днем Х”, очевидно варто розуміти початок війни. За оцінками Бундесверу – для стримування російських окупантів країни НАТО разом узяті матимуть швидко перекинути у регіон до 300 тисяч військових, з яких 30 тисяч – німці.

Чи встоїть Європа?

Цікава й інша деталь – цей сценарій має відкритий фінал. Після дня Х або ж путінського вторгнення сили НАТО мають план дій на місяць. При цьому гарантувати те, де союзникам вдасться зупинити рашистів і чи вдасться взагалі, в плані не йдеться.

Читайте також  На росії знову пожежа: вночі у Москві загорілася територія старовинного храму 17-го століття. Відео

А що ж каже влада? У Міністерстві оборони Німеччини статтю бачили, утім коментувати її не захотіли. Проте додали один важливий нюанс – у ФРН насправді не відкидають сценарій того, що Росія може напасти, тому готуються до такого ходу подій. Більше деталей не розповіли.

А ось у Балтії на скандальну статтю відповіли. Директор Центру передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій Яніс Сартс у соцмережі Х пояснив, що за план опинився на руках у журналістів і чи варто вірити німецькому таблоїду.

“Про матеріал Bild. Bild отримав сценарій навчання, який завжди є уявною ситуацією для перевірки військових можливостей на тій чи іншій території. Колись сценарії були повністю вигаданими з неіснуючими країнами, яких не існує, та географічною зоною. Але тепер доречно використовувати країни та географічні регіони, які існують насправді”, – зазначив Яніс Сартс. І додав, що це не секретні дані розвідки, які прогнозують розвиток ситуації!

А чи не брешуть Bild?!

Варто зазначити, що сценарій, описаний у статті, зовсім не відповідає риториці європейців. Так, там і справді готуються до можливої війни з РФ, але точно не цього і не наступного року. У грудні 23-го міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що у Німеччини, та і всієї Європи є щонайменше п’ять, а то і вісім років на підготовку. У європейських столицях серйозно сприймають путінські погрози та зазіхання на Україну, Молдову, Грузію та країни Балтії. За цей час Німеччина та її партнери мають наростити виробництво боєприпасів і техніки, бо тільки тоді Європа зможе тягатися з РФ на рівних. Якщо ж 5 стаття НАТО спрацює та у війну завзято включаться США, то у Росії навряд чи будуть шанси.

“Це означає, що ми, європейці, повинні посилити свої зобов’язання, щоб гарантувати безпеку на нашому континенті. Наприклад, оборонній промисловості потрібен час для нарощування своїх потужностей. Зараз у нас є приблизно п’ять-вісім років, щоб надолужити згаяне – як у збройних силах, так і в промисловості і суспільстві. Це не просто брязкання шаблями. Ми можемо постати перед небезпеками наприкінці цього десятиліття. Але до того часу ми будемо до них готові”, – наголосив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Читайте також  Це неймовірно! Хлопчик з аутизмом зі звичайної сім’ї, який передбачив за пів року війну зсьогодні назавав дату її закінчення. Відео

Визнають цю загрозу і в Молдові, зокрема називають точний час, коли РФ знову “суне носа” в справи їхньої країни. Уже навесні 24-го Путін спробує використати Придністров’я та проросійські сили всередині країни. Президентка Молдови Майя Санду у протидії путінській загрозі також розраховує на підтримку Заходу, зокрема Румунії.

Тим часом у російському МЗС, як завжди, знайшли цікавий спосіб прокоментувати заяви про загарбницькі плани РФ. Речниця Міністерства закордонних справ Марія Захарова спробувала імітувати інтелект і колко висловилась про німецьких журналістів. Їхній прогноз вона назвала “торішнім гороскопом для Риби у Раку”. Як-то кажуть, “цитати великих”. А що ви ще чекали від російської “дипломатії”?

На Заході напружились

На Заході все частіше замислюються над наслідками, які можуть бути у разі поразки України. Про це також у грудні 23-го року писали Financial Times і Bloomberg. Це викликано зокрема і так званою кризою допомоги Україні. Тоді у грудні був розпал дискусій навколо допомоги США, непорозуміння в Конгресі та ще й ЄС “провалив” або ж переніс виділення фінансування України у 50 мільярдів євро. Наразі ці дискусії тривають, проте є й гарні знаки. Як-от підписання оборонних гарантій з Британією. А як ми знаємо, якщо британці щось роблять першими, то вже скоро, це зроблять німці та американці, а за ними й усі інші партнери. Щонайменше з танками, ракетами та літаками це спрацювало.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.