ТЦК мають повне право: чоловіків приголомшили раптовою заявою військкомів

ТУК мають право не тільки викликати чоловіків, а й запроваджувати інші заходи під час дії воєнного стану
Одеський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки зробили офіційну заяву стосовно посилення заходів мобілізації. Відповідна інформація була опублікована на сторінці в соціальній мережі Facebook ТЦК та СП Одеської області.

В інформації зазначено, що під час дії воєнного стану воєнне командування має право:

викликати осіб для звірки облікових даних та місця реєстрації;
запроваджувати особливий режим в’їзду та виїзду;
здійснювати заходи з обмеження пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства;
здійснювати обмеження руху транспорту;
проводити перевірку документів;
оглядати речі, транспорт, багаж, службові приміщення та житло громадян.
Посилення мобілізаційних заходів пояснюється низькою якістю виконання цивільних зобов’язань відповідно до статті 65 Конституції України, захист Батьківщини, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

Також у ТЦК закликали громадян не створювати штучний ажіотаж та не ухилятися від виконання конституційного обов’язку, а приєднатися до захисту України.

“Закликаємо всіх свідомих громадян не створювати штучний ажіотаж, не шукати шляхів ухилитися від виконання свого конституційного обов’язку, не ховатися за спинами тих, хто воює за Україну з 24 лютого 2022 року, а приєднатися до захисту Батьківщини і спрямувати свої зусилля на здобуття перемоги. Це можна зробити, не чекаючи повістки, шляхом самостійного звернення до відповідного ТЦК і СП”, – написано в повідомленні ТЦК.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.