Батьки, вивчайте: прийнято новий порядок проходження НМТ-2024, до чого готуватися

Затверджено порядок проведення НМТ у 2024 році
Міносвіти прийняло порядок проведення НМТ-2024, який складатимуть випускники наприкінці навчального року. Деталі опубліковані на сайті osvita.ua.

Документ визначає основні тези підготовки та проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) для оцінювання результатів навчання випускників. Їх вони надалі використовуватимуть для вступу до закладів вищої освіти.

Метою проведення НМТ є забезпечення рівного доступу до професійної вищої та високої освіти в умовах воєнного стану.

Участь у НМТ можуть взяти особи, які вже мають повну загальну середню освіту або ж отримають її на рік здачі тестування та зареєструються відповідно до вимог законодавства.

Мультитестування складатиметься з трьох обов’язкових предметів — математика, українська мова та історія України. Ще один додатковий предмет учасники можуть обрати самостійно. Вибір складається з таких предметів: українська література, біологія, географія, іноземна мова, фізика чи хімія.

Повідомляється, що всі 4 предмети здаватимуться в один день двома блоками по 120 хвилин з невеликою перервою. Тобто всього на здачу НМТ даватиметься 240 хвилин. У 2024 році НМТ проходитиме під час основної та додаткової сесії тестування. Основна сесія розпочнеться у травні цього року.

Участь у НМТ для вступників буде безплатним. Терміни реєстрації для участі у тестуванні, яке проходитиме дистанційно, буде оголошено пізніше.

Для успішної реєстрації на НМТ вступнику потрібно буде створити свій персональний кабінет, внести до нього свої необхідні особисті дані та завантажити копії реєстраційних документів.

Під час реєстрації вступник обиратиме перелік предметів для тестування та населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме у дні проведення іспиту.

Тестові аудиторії, де проходитиме іспит, будуть оснащені робочими місцями та комп’ютерами з доступом до інтернету.

Читайте також  КУЗЬМА: ти сам собі країна,зороби порядок в своїй голові...

Для проведення НМТ будуть використовуватись сертифікаційні роботи, складені Українським центром оцінювання якості освіти за чинними програмами ЗНО.

Результати НМТ будуть визначатися за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів шляхом переведення тестових балів учасників, отриманих з кожного предмета до рейтингових балів за допомогою таблиці переказу, затвердженої Міносвіти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.