Новий стрибок долара наробив галасу: банки і обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 10 січня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,2252 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,8185 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках на 10 січня 2024 року
Долар та євро невпинно ростуть в ціні. І нажаль, утримувати гривню з кожним днем стає все важче. Експерти прогнозують, що дефіцит в бюджеті просто колосальний. Закрити його можливо тільки за рахунок фінансової допомоги. В 2024 році Україна очікує отримати гроші ЄС, США, МВФ, Японії, Великої Британії та інших країн.

Курс валют в обмінках на 10 січня 2024 року
При відсутності такої допомоги, економіка країни просто не зможе утриматися на плаву. А це однозначно дасть свої негативні наслідки на формування цінової політики валютного ринку. Зекономити в межах країни суттєвої суми не вдасться, і зменшити витрати також. Варто зазначити, що в бюджеті країни на 2024 рік особливих статей фінансування щодо капітельного будівництва чи іншого розвитку країни не заложено. Тобто, економити немає на чому.

Тож, експерти заговорили про поступову інфляцію. А як будуть розвиватися події на валютному ринку в 2024 році, читайте в щоденних новинах порталу «Стіна».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.