Українцям, що мають борги за комуналку та іншу заборгованість, влада готує великі обмеження: повний перелік заборон

Українцям радять пошукати себе в Єдиному реєстрі боржників. Борг за комуналку або інша заборгованість можуть стати причиною суворих обмежень. Зокрема, боржник не зможе укласти угоду з нерухомістю та не матиме змоги користуватися грошима зі своїх рахунків у банках.

Про це йдеться в інформації від прес-служби Мін’юсту України.

Отже, на боржників чекають суворі обмеження, які суттєво зіпсуть їм якість життя, а в деяких випадках і зроблять його нестерпним. Йдеться насамперед про громадян, які мають заборгованість з аліментів, а також борги за комуналку і невиплачені штрафи за порушення ПДР.

Для них діятиме низка суворих обмежень та заборон, яка суттєво вплинуть на якість життя. Зокрема, громадяни, що мають борги за комуналку та інші види заборгованості, не зможуть:

продавати і купувати майно;
виїжджати за межі країни;
користуватися власним автомобілем;
користуватися своїми рахунками в банках.
Особливо суворим та почасти нелогічним виглядає останній пункт – щодо обмеження в користуванні банківськими рахунками. Адже якщо рахунок боржника буде заблоковано, то він і поготів не зможе розрахуватися зі своїми боргами.

А вишенькою на тістечку буде занесення в Єдиний реєстр боржників, який є у загальному доступі. Тобто, крім суто матеріальних обмежень, боржник ще й матиме моральний збиток. Адже перебування у такому списку рівноцінно сидінню у середньовічній борговій ямі, в яку запроторювали злісних боржників.

Для того, щоб його видалили з реєстру, боржник має повністю відшкодувати свій борг або мати судову ухвалу, яка знімає з нього обмеження.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.