Для українців ввели ще один платіж за газ: скільки доведеться платити

В Україні запровадили новий платіж за газ, тому побутовим споживачам щомісяця додатково потрібно буде сплачувати до 50 гривень.

Про це пише видання “Обозреватель”.

Розмір нового тарифу залежатиме від будинку та кількості газового обладнання. Побутовим споживачам доведеться платити за обслуговування інфраструктури усередині будинку.

Підписувати контракт на новий платіж за газ не потрібно. Послуга вважається наданою, однак на сайтах компанії до 5 січня мали розмістити відповідний документ. У сервіс, за який українці щомісячно додатково платитимуть, входить огляд газопроводу, перевірка на щільність, випробування під тиском, огляд газового обладнання, сервіс запірних пристроїв.

Для прикладу журналісти наводять компанію “Полтавагаз”, яка вже розрахувала тариф для своїх споживачів. Вартість сервісних робіт у будинку на 36 квартир становить 5600 грн. Кожна квартира має заплатити 155,5 гривень разово за період чи щомісячно сплачувати майже по 26 гривень протягом 6 місяців. Остаточна ціна, як наголошують журналісти, залежатиме від багатьох факторів, зокрема обладнання, стану мереж тощо.

Ба більше, з 1 січня українцям мають перерахувати платіжки за доставку блакитного палива. Великі суми доведеться сплатити тим громадянам, хто у 2023 році витратив більшу кількість газу. Остаточний розмір тарифу залежить від регіону.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.