9-річний юна Юрій Напора зібрав чотири мільйони гривень для ЗСУ…

Школяр Юрій Напора з Городка зібрав та передав на потреби українського війська вже 4 мільйони гривень. Хлопчик виступає на вулицях міст Львівщини разом з батьком, а з мамою вдома вчить пісні.

Більше про це Юрчик Напора розповів Суспільному.

Юрій почав співати і збирати гроші для військових у серпні 2022 року.

“Перший день я хвилювався як буде. Зібрали 23 тисячі і я був здивований, при тому перший раз ми приїхали і нас ніхто не знав. На другий день я вже трохи розслабився, бо знав, що люди кидають гроші, я тішився, бо вони всі йдуть на армію, і ми можемо допомогти військовим і наближати перемогу”, — каже волонтер.

З того часу він щовихідних виступав в Городку, Золочеві, Дрогобичі, Стрию, Миколаєві, Новому Роздолі, Новояворівську та інших містах Львівщини. Хлопець каже, що у репертуарі має пісні, які нагадували б людям, що війна триває. Пісні вивчає вдома з мамою.

“Любов до музики в Юрчика була з років двох, дідусь наш собі купив синтезатор, щоб трошки пограти, згадати свою молодість, так як він грав на весіллях колись на клавішах, і Юрчик дуже припав любов’ю до клавіш. Склалося так, що дідусь нам передав фортепіано”, — каже мама школяра Марія Напора.

Юрко розповів, що найбільше за один виступ вдалось зібрати 86 тисяч гривень, а загалом зібрав і передав на різні потреби війська чотири мільйони. Поки холодно, хлопець планує концерти в церквах та інших приміщеннях, а навесні повернеться до вуличних виступів.

“Мрію, щоб ми швидше дістали перемогу, то я найперше мрію. Хочу військовим побажати, щоб вони відвоювали те, що мають відвоювати, вернутися живим і здоровим і з перемогою”, — додає Юрчик Напора.

Читайте також  Не стало Юлії Шафранської: двоє дітей залишилося без мами (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.