Землю накриє затяжна магнітна буря: скільки триватиме і як вберегтися

У середу, 3 січня, Україну накриє потужна магнітна буря – вона триватиме три дні, до 5 січня включно.

Про це повідомляє “Meteoagent”.

Зазначається, що ще 3 січня буря не буде досить потужною, проте протягом двох наступних днів вона лише посилюватиметься та досягне піку 5 січня.

Магнітні бурі являють собою порушення геомагнітного поля нашої планети, та виникають внаслідок потоків заряджених частинок, викинутих Сонцем. Відомо, що сильні магнітні бурі можуть впливати на самопочуття деяких людей, зокрема метеочутливих. Також виявлено, що погіршення самопочуття можуть відчути літні люди, вагітні та особи із хронічними захворюваннями.

Під час магнітних бур багато людей скаржаться на головний біль, запаморочення, нудоту, болі в суглобах, втому та безсоння. До регулярних симптомів також входять пригнічений настрій, підвищена дратівливість, зміни в артеріальному тиску – як підвищення, так і зниження. Крім того, існує можливість загострення хронічних захворювань.

Як пережити магнітну бурю
У цей період особливо важливо приділяти увагу своєму здоров’ю та дбати про себе. Пріоритетом є збереження регулярного режиму сну, надаючи організму достатньо часу для відпочинку.

Додатково, рекомендується частіше бувати на свіжому повітрі, наприклад, організовуючи короткі спокійні прогулянки, які сприятимуть фізичній активності та загальному покращенню самопочуття.

Також, лікарі наголошують на важливості збільшення споживання води та включенні до раціону сезонних фруктів та овочів. Рекомендується обмежити або виключити з раціону алкоголь та напої, що містять кофеїн, для забезпечення кращого стану здоров’я.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.