На війні зaгuнув артилерист та аеророзвідник з Івано-Франківська Євген Хоміцький

За попередньою інформацією, військовослужбовець з Івано-Франківська Євген “Камікадзе” Хоміцький загинув 30 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Франківець Євген “Камікадзе” Хоміцький воював в артилерійському дивізіоні 128 гірсько-штурмової бригади. Брав участь в АТО/ООС, куди пішов добровольцем. Далі працював в ДСНС. За кілька місяців до повномасштабної війни знову став на захист України — підписав контракт із ЗСУ. Велику війну він зустрів командиром гармати, через деякий час перевівся в артрозвідку.

Без батька залишилися двоє синів.

У своєму останньому інтерв’ю “Бліц-інфо” Євген Хоміцький зазначав:

“Снаряди є. З цим стабілізувалася ситуація. Люди — це, напевне, найпотрібніше на фронті. Їх не вистачає. Люди «випадють», багато трьохсотих. Навколо смерть, тож не без втрат. Бракує всіх. Адже комусь треба ремонтувати техніку, охороняти місце дислокації. Хтось має готувати, прати і так далі. Через брак людей маємо додаткову роботу, адже мусимо розтягуватися, аби прикрити всі діри. Треба людей”.

Найважче на війні, за словами бійця, те, що хочеться додому:

“І розумієш, що треба працювати, що ротації не буде. Нема ким замінити. За пару років був вдома лише 23 дні. Мотивую себе тим, що жертвую собою для дітей, для їх життя. В нас нема виходу, маємо воювати. Тому тверезо дивлюся на те, що буде далі. Всі тут так думають. Ми це час від часу між собою проговорюємо”.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.