“Доброго дня, на обліку стоїте?”: хто точно не отримає повістку від ТЦК

Працівники військкоматів мають право вручати повістки українцям і за місцем проживання, і за місцем роботи, і у громадських місцях

В Україні триває військовий стан та загальна мобілізація. Почастішали випадки, коли громадяни отримують повістки не лише просто на вулицях, а й у своєму власному авто на стихійних блокпостах, або навіть під час поїздки у тролейбусі. Саме тому багатьох цікавить питання, кому ж із чоловіків точно не дадуть повістку.

Так, співробітники одного із територіальних центрів комплектування пояснили, кому і чому вони не можуть виписувати повістки.

Загалом працівники військкоматів мають право вручати повістки українцям і за місцем проживання, і за місцем роботи, і у громадських місцях. Зокрема, і на вулицях.

Подібних випадків, коли повістки вручали прямо посеред вулиці, у кафе, спортзалі чи супермаркеті в Україні вже було чимало. Наразі працівники ТЦК пояснили, кому вони не можуть вручати повістки у громадських місцях.

За словами представника Сухопутних військ Володимира Фітьо, працівники військкоматів не мають права виписувати повістки тим громадянам, які мають облікові документи. Про це він заявив в ефірі телемарафону.

Фітьо додав, що якщо особа має із собою всі необхідні документи, і, зокрема, військово-обліковий документ, то таким людям повістки, звичайно ж, не вручать.

“Це більше стосується тих, хто уникає постановки на військовий облік”, — підсумував військовий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.