Київстар звернувся до абонентів із попередженням: “Шановні абоненти…”

Найбільший за кількістю абонентів мобільний оператор України опублікував важливе попередження на своїй сторінці у Facebook після хакерської атаки з росії.

Протягом декількох днів абоненти не могли з’єднатися або отримати доступ до інтернету через потужну хакерську атаку.

У відповідь на ці незручності компанії мобільного зв’язку пообіцяли компенсувати збитки абонентам.

Компаніям знадобилося близько тижня, щоб стабілізувати мобільний зв’язок та інші послуги після атаки.

Однак шахраї вирішили скористатися ситуацією і почали обіцяти компенсації постраждалим абонентам, яких налічується понад 20 мільйонів.

Мобільні оператори закликали абонентів довіряти лише офіційній інформації, а згодом абоненти отримали повідомлення про те, що їм не доведеться сплачувати рахунки за наступний місяць, але шахраї продовжували обманювати довірливих громадян.

Саме тому мобільні оператори попереджають, що за останній тиждень значно збільшилася кількість шахраїв у соціальних мережах.

Вони представляються співробітниками “Київстар” і обіцяють суми в 50, 100 або 500 гривень. Насправді кожен, хто повірить таким повідомленням, ризикує втратити свої персональні дані, які потім шахраї можуть викрасти і зняти гроші шахрайським шляхом.

З цієї причини мобільні оператори закликають абонентів не переходити за підозрілими посиланнями, що містяться в таких повідомленнях.

Будь-яку інформацію про нібито компенсацію від “Київстар” слід перевіряти в офіційних джерелах, зокрема на сайті компанії.

Мобільний оператор також підкреслює, що не нагадує жодних повідомлень про компенсації за нібито наявні борги. Такі повідомлення є фішингом і роботою шахраїв.

У “Київстар” зазначили, що, на жаль, війна триває і в інтернеті. Тому українці повинні бути уважними та дотримуватися правил кібербезпеки. Компанія закликає людей попереджати своїх близьких та друзів про подібні дії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.