МОБІЛІЗАЦІЯ НЕ ПОТРІБНА? Українці, видихайте: це нас врятує – про це мовчав Генштаб, вся правда!

Військовий експерт Роман Світан впевнений, що мобілізація не досягне бажаного результату, адже у військо будуть залучатись невмотивовані люди, які нічого не знають про військову справу. Він висловив думку, що ефективний механізм ротації дозволить українській армії захищати країну не розширюючи призов до лав ЗСУ.

«Навіщо нам взагалі мобілізація як така, якщо ми можемо 10 разів відротувати військовослужбовців, які перебувають на лінії бойового зіткнення. Сенс взагалі цих цифр і постановки на облік і виконання бойових завдань? Реально воювати реально може 1% населення, не більше. Усі інші — це не професіонали і навіть принеси подай — це теж не той режим», — наголосив експерт.

Він також зазначив, що, на його думку цифри, які називає Генеральний штаб як ціль для мобілізації, дещо завищені від реальної потреби, і для захисту країни необхідно на сто тисяч менше військових.

«Треба ставити в стрій професіоналів, їх треба просто мотивувати. 1% населення — це приблизно 300-350, нехай 400 тисяч осіб. Усього лише 300-400 тисяч осіб, до того ж зі 100 тисячами тих, хто перебуває на лінії бойового зіткнення. Три-чотири склади, які можуть змінюватися через кожен квартал або через пів року змінюватися, причому в такому хорошому режимі ротації», — запропонував Роман Світан.

Нагадаємо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 26 грудня відповів на запитання щодо нового законопроєкту про мобілізацію та військовий облік в Україні.

Валерій Залужний, зокрема прокоментував заяву президента Володимира Зеленського, що Генштабу ЗСУ для успішного ведення бойових дій потрібно мобілізувати ще 450-500 тисяч осіб та питання щодо мобілізації осіб з інвалідністю.

Він зазначив, що військове командування жодного запиту на такі цифри (400-500 тисяч) не робило, а реальні цифри становлять військову таємницю.

Читайте також  У Карпатах зафіксували 8 градусів морозу: Атмосферне фото з гори Піп Іван

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.