Уряд не вніс до Верховної Ради законопроект про додаткову мобілізацію 500 тисяч українців

Сьогодні у Верховній Раді очікували на реєстрацію урядового законопроекту про мобілізацію 500 тисяч українців. Проте цей документ від уряду так і не надійшов. Причина його затримки невідома. Принаймні, широкому загалу. Очевидно, законопроект ще доопрацьовують і внесуть трохи згодом.

Уряд не вніс до Верховної Ради законопроект про додаткову мобілізацію 500 тисяч українців – today.ua

Про це повідомив у своєму Telegram голова фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді України Давид Арахамія. Уряд має поквапитись із внесенням цього законопроекту, адже ще до свого “народження” цей документ уже породив немало чуток, пише Арахамія.

Зокрема, люди подейкують про блокпости посеред міст, на яких відловлюватимуть ухилянтів, надсилання повісток через “Дію” та поширюють інші фейки. Принаймні, Арахамія дає цим чуткам саме таке визначення.

“Алгоритм роботи не змінився. Військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових. Уряд розробляє правила. Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не розв’язувати проблеми тих, хто служить зараз, – не вихід”, – зазначив нардеп-“слуга”.

Крім того він зазначає, що військові чекають на розв’язання своїх проблем. А українське суспільство, у свою чергу, очікує від цього законопроекту відповіді на свої злободенні запитання. Адже питання мобілізації на сьогодні, мабуть, найболючіше для всіх українців: як для тих, чиї рідні зараз воюють, так і для тих, хто не хоче йти воювати.

Уряд не вніс до Верховної Ради законопроект про додаткову мобілізацію 500 тисяч українців

Тобто очевидно, що Верховна Рада вимагатиме від військового керівництва, яке зробило запит на додаткову півмільйонну мобілізацію, чіткого обґрунтування, навіщо потрібні ці люди, де та як їх мають намір використати, що буде з тими, хто зараз воює, і зрештою, скільки додаткових грошей потребуватиме така масштабна мобілізація.

Читайте також  "Повістка" 8-річній дитині в Рівному: в ТЦК пояснили, що насправді сталося

Втім, відповідно до попередніх підрахунків утримання ще півмільйона мобілізованих громадян потребуватиме додатково з бюджету ще близько 500 мільярдів гривень. Запитання, де взяти ці гроші наразі не має відповіді. Український бюджет, за рахунок якого фінансується армія, стільки додатково не заробить. Навіть, незважаючи на збільшення бази оподаткування. Закордонну допомога на утримання війська не використовують. Принаймні, офіційно. Та й невідомо зрештою, коли і в якому обсязі буде та допомога.

Отже, залишається один шлях – додатковий друк грошей, а відтак обвальна емісія гривні. Цей шлях Україна частково вже проходила на початку війни. Він призвів до значної девальвації національної валюти та зубожіння населення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.