Повістки pоздають не всім: як ТЦК пpоводить мобілізацію на Буковелі і нaвколишніх селах

Рейди ТЦК до Буковеля не спостерігаються, хоча мобілізація в навколишніх населених пунктах триває за планом.

Про це йдеться в матеріалі видання Телеграф.

Журналістка видання побувала у Буковелі та на власні очі побачила, чим живе найдорожчий курорт України у час, коли у регіонах відбуваються масштабні рейди ТЦК.

За її словами, черги можна спостерігати як на підйомники, так й до невеликих кав’ярень, які розташовані на території комплексу.

Незважаючи на великий потік туристів, представників військкоматів у Буковелі не видно. У журналістки склалося враження, що на найдорожчому курорті України нічого не знають про повномасштабну війну.

“За період відпочинку в Буковелі я не помітила жодного військового чи патрульного поліцейського. Складається враження, що тут взагалі нема війни: повсюди лунає гучна музика, люди неквапливо гуляють, насолоджуюсь відпочинком. Лише раз я чула повітряну тривогу, на яку ніхто не звернув увагу”, – зазначила авторка матеріалу.

Місцеві мешканці розповідають, що мобілізація у навколишніх населених пунктах триває за планом.

В найближчих селах – Татарові, Яблуниці та Микуличині – представники ТЦК активно роздають повістки військовозобов’язаним громадянам. Однак у самому Буковелі місцеві мешканці не бачили рейдів військкоматів.

В Україні десятий рік триває запекла війна з росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України.

Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні.

Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Автобус з пасажирами, що їхав на Буковель, злетів у кювет

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.