Мобілізація студентів: яку відстрочку і кому тепер надаватиме держава

Студенти, які навчаються на денній та дуальній формі, мають відстрочку від мобілізації. Однак можновладці можуть позбавити частину з них такої опції.

Заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти Михайло Винницький відповів на питання про те, яку відстрочку від мобілізації і яким студентам тепер надаватиме держава.

Яку відстрочку від мобілізації і кому зі студентів надаватиме держава
Посадовець зауважив: на це питання можна буде відповісти після того, як нардепи ВРУ розглянуть відповідні законопроєкти (про скасування відстрочки певній категорії студентів; зокрема, мовиться про чоловіків, яким понад 30 років і які здобувають другу, третю непослідовну вищу освіту, – 24 Канал).

Винницький при цьому розповів, що Раді пропонують – і це підтримує Міносвіти – надавати відстрочку від мобілізації тим студентам-чоловікам, які вступають на вищий рівень освіти, ніж той, який вони вже мають.

Якщо у вас є диплом магістра чи спеціаліста, який прирівнюється до магістра, і ви вступаєте на ще одного магістра, ви маєте право на нього вступити. Але це не гарантує вам відстрочки від мобілізації. Якщо у вас є диплом магістра і ви вступаєте в аспірантуру, то є,
– заявив заступник очільника МОН.

І додав, що так само нададуть відстрочку бакалавру, який вступить у магістратуру. Така пропозиція, за словами Винницького, зараз є на розгляді парламенту.

Кому зі студентів можуть скасувати право на відстрочку
У вишах нашої держави зараз здобуває освіту чимало чоловіків, яким вже понад 30 років.
Це може бути їхня вже друга чи й третя вища освіта.
Можновладці натомість заявляли про намір скасувати таким особам право на відстрочку.
Вони заявляють, що таким чином ці чоловіки уникають мобілізації.
У ВРУ при цьому анонсували підготовку законопроєкту, який може змінити ситуацію.

Читайте також  На Івано-Франківщині повісився 36-річний чоловік

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.