Фаріон пoрівняла себе з Фрaнком та розкpитикувала львiвський yніверситет

Фаріон заявила, що виші Львова «перетворюються в кухню дисидентства»

Мовознавиця та ексдепутатка Ірина Фаріон розкритикувала Львівський національний університет імені Івана Франка після того, як пресслужба освітнього закладу не згадала про мовознавицю у своєму дописі.

Зокрема, Фаріон разом з іншими мовознавцями взяла участь в круглому столі на тему: «Українська мова як державотворче начало». Захід був присвячений 150-літтю Наукового товариства імені Шевченка та відбувався у змішаному форматі. Отож, до присутніх мали змогу доєднатися мовознавці з різних куточків України і світу.

Під час свого виступу Фаріон розкритикувала владу через мовну політику та заявила, що англійська мова «швидкісною високоточною ракетою збиває українську мову». Також мовознавиця розкритикувала закон про нацменшини та заявила, що у нацменшин «більше прав, ніж у громадян України».

Проте пресслужба університету у своєму дописі не дала ані згадки про участь у заході Фаріон.

«Жодного слова про мій виступ, що єдиний зірвав оплески. Цензура у Франковому виші. Ви прекрасні, пострадянські раби з пресової служби мого університету. Колись з нього викинули Франка, тепер викурюють слово правди з уст Фаріон. Надихаєте, карли духу», – написала мовознавиця.

Крім того, Фаріон заявила, що виші Львова «перетворюються в кухню дисидентства» та порівняла себе з Іваном Франком.

«Лиш боротись – значить жить! І ці плазуни, що не здатні правдиво викласти новину, хочуть перемогти у війні. Путін вам аплодує. Ви його бездоганні помічники. Неможливо перемогти ворога ззовні, коли він у головах галицьких хрунів. І це від століття до століття. То розірвемо це зачароване коло самознищення через страх, угодовство і заздрість до чину сильних?» – додала Фаріон.

Фаріон прокоментувала публікацію ЛНУ імені Івана Франка
фото: скріншот

Читайте також  Терміново! Біля Львова впав літак з людьми. Рятувальники працюють на повну силу

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.